בלה אשור – רפואה משלימה, נטורופתיה ושמנים ארומתיים בכרמיאל והוד השרון. טלפון: 072-2285926
מרווה

מרווה

לפני 9 שנים במכון וולקני גילה ד"ר נתיב דודאי שבאחד מ 240 סוגי המרווה הקיימים (בארץ כ-70) שבזן אחד של המרווה, בזרעים שלה נתגלתה כמות גדולה של אומגה 3 זוהי המרווה המרושתת, השמן שנתקבל יציב להפליא ובעל יתרונות רבים ועל כך נדבר בהרצאה זו. המחקר נערך 7 שנים וקבלת האישורים הבריאותיים העולמיים החלה חברת מרוולוס להפיץ אותו תחילה לתעשיה ולפני כשנה וחצי יצא המוצר לקהל הרחב. חב' מגנטיקה שלימים הפכה לחברת "מרוולס" אשר עוסקת בפיתוח מוצרים טבעיים פרי פיתוח ישראלי רכשה את הפטנט ממכון וולקני, כיום חב' ,מרוולס היא הבלעדית המגדלת את המרווה בתנאים אורגניים והייצור נעשה בכבישה קרה כך שמתקבל מוצר ללא התערבות של סולבנטים וללא חימום מיותר וללא מגע יד אדם, השמן הניגר עובר לקפסולות וכך הוא מגיע אלינו מוגן ושלם מבחינת האיכות.
פרופסור שמואל אדלשטיין הוא המדען של החברה ונותן חסות למוצריה, פרופסור אדלשטיין נושא במספר לא מבוטל של תארים בין לאמיים בתחומו, זכה בשלושה...

מה פרוש אומגה 3
אומגה 3 שאלה- שם כולל לקבוצה של חומצות שומן שגוף האדם אינו יודע לייצר אולם חיוניות הן לתפקוד התקין של גוף האדם. תפקידה העיקרי של אומגה 3 הוא לבנות ולהגן על ממברנת התא, ומאחר שגופינו בנוי מתאים רבים ולכן האומגה 3 מתאים לנושאים ולשימושים הרבים שגופינו זקוק להם. ומדוע אומגה 3 היא הכרחית, פני שהממברנה חצי חדירה, כלומר לא כל חומר ניתן לחדירה ובכך היא שומרת על מיבנה התא.
כדי שהתא יתפקד כראוי הממברנה צריכה להיות פלואידית ונזילה ומי שבונה אותה זה האומגה 3, אם יחסר לנו אמגה 3 אף תא לא יתפקד בצורה נאותה.

היתרונות של האומגה 3 הצמחית אלפא לינולנית אסיד - אלא
*שמירה על בריאות הלב והמוח (50% המוח הוא ריקמה שומנית ו 20% מתוכה זה אומגה 3)
*מקטינה תמותה באנשים שעברו התקף לב ב70%
*שמירה על בריאות העור והשיער ( פסוריאזיס, סבוריאה פטריות ואקזמות )
*נלחמת במחלות דלקתיות
*משפרת כושר קשב וריכוז, עד כדי ירידה במינוני התרופות
*מסייעת להפחתת דיכאון
*מרכיב הכרחי בתהליכי הגדילה
*מסייעת בספיגת הסידן
*מאזנת את האומגה 3 והאומגה 6 (אומגה 6 מעלה אות הכולסטרול הרע ומעודד דלקתיות) ואילו אומגה 3 מייצרת חומרים נוגדי דלקות.


עד שנת 1910 כשהחלה המפכה התעשייתית היחס בין האומגה 3 ל- 6 היה 1ל 2 אחרי שינויים בסוגי המזון כמות האומגה 6 גדלה ולכן רמת התחלואה גברה. ובעיקר בישראל היחס בין האומגה 3 ל 6 גבוהה בגלל הצריכה הגבוהה בשמן סויה שמכיל כמות גדולה של אומגה 6 בגלל הכשרות ומחירו הנמוך. תרבות הפיצוחים בישראל תורמת לעלית האומגה 6 וכן צריכה מועטה של דגי ים עמוקים.

שתי עובדות חשובות לגבי הALA ה ALA חשובה להתפתחות הקוגניטיבית של תינוקות,
*האיחוד האירופי מחייב את כל חברות המזון להוסיף לפורמולות המזון של התינוקות את ה ALA
*ב2007 עשו מחקר וגילו שהאומגה 3 מקטינה התפתחות של קטרקט ולכן היא חשובה לשמירה על  
  הרטינה של העין
*לגבי מחלות אוטואימוניות כגון טרשת נפוצה, קולטיס, קרהון, זאבת, כשהגוף מייצר נוגדנים כנגד עצמו, מתן ALA משפר מאוד את התפקוד וההחלמה.


מהם המקורות לאומגה 3
קיימים שני מקורות חיוניים לאומגה 3 המקור הדגי – דגי ים עמוקים
מקור צמחי – מרווה, פשתן ומעט בעלים ירוקים

ומה ההבדלים בין שני המקורות
ראשית, הדגים לא יודעים לייצר את הALA ,
שמן הדגים הוא שמן מזוקק שעבר תהליך זיקוק ויש בו שימוש בכימיקלים בחום גבוהה,
שימוש בממיסים כימיים,
טעם וריח דגי
אינו מתאים לצמחונים
יוצר בעיות במערכת העיכול, צואה שומנית ולעיתים אף שילשול.
החומרים הרעילים הנמצאים בשמן הדגים בעיקבות ריכוז גבוהה של מתכות וחומרים רעילים כגון Dכלורידים, מתכות כגון עופרת כספית ודיאוקסן (הכספית רעילה ביותר כמעט ברמה של אורנייום) לקחו שיער של אנשים וגילו שככל שהיה יותר כספית בבדיקה שכיחות של התקפי לב היתה גבוהה.
לאחרונה ניתן פרסום רב לזיהום נוסף PCB זהו חומר רעיל שאינו קיים בטבע הוא נוצר כחומר קרור לשנאים שהוזרם ע"י המפעלים השונים לנהרות אגמים וימים (רק במטפ' של 650 מעלות צלזיוס מתפרק ה PCB) חומר רעיל זה נאגר ברקמות השומן, בחלב אם אשר מועבר לתינוק, פוגע בפוריות מעקב גדילה, גורם מסרטן, מחקר הראה שחשיפה כבר בתקופת הרחם תגרום לפגיעה נירולוגית אצל התינוק.
( ב4/3/2010 הוגשה תביעה כנגד החברות המשווקות המובילות שמן דגים בידיעה שהמוצרים הנמכרים מזוהמים בכמויות גדולות של PCB. SOLGAR, GNC, NOW, OMEGA PROTEIN)
לעומת זאת באומגה 3 מהמרווה אין חשש לרעלנים, ללא טעם וריח, אין בה אלרגנים, אינה עוברת תהליכים כימיים, ומיוצרת בכבישה קרה.


יתרונות נוספים ויחודיים לשמן המרווה
השמן המתקבל מהזרעים של צמח המרווה מכיל עוד כ – 100 חומרים פעילים שלהן תכונות מרפאות החומרים אנטי בקטריאליים, אנטיאוקסידנטים
מכילים פיטוסטרולים שהם נוגדי חימצון חשובים
4 סוגי ויטמין E
סקלראול הנושא תכונות אנטי בקטריאליות ואנטי אוקסיד נטיות, לקחו משרה של סקלראול
והכניסו לתוכו תאי סרטן הלוקמיה, והתאים נהרסו.
אומגה 9
Q10


למה לא פישתן
אומנם הפישתן מכיל כמויות גדולות של ALA אולם המחקר שנעשה ביולי 2009 גילו שלא היה שינוי בכולסטרול, ולא בטריגליצרידים או במניעת טסיות דם, חלק מהאנשים אף הפסיקו את השתתפותם במחקר עקב בעיות עיכול ומעיים.
האומגה מהפשתן אינה יציבה, מתחמצנת בקלות, אלרגנית, מכילה פי 3 הורמונים נשיים מסויה, גורמת לתסמונת המעי הרגיז, בצרפת הוא אסור למאכל, ובארצות הברית מגבילים את צריכת זרעי הפשתן.

ליצירת קשר עם בלה אשור






 


 

האתר של בלה אשור – לבלה אשור מעל 20 שנות ניסיון בטיפולים אישיים, ייעוץ אישי ואירגוני
וגישור בחברות, מפעלים, גישור וליווי זוגי, טיפול בילדים, נוער ומבוגרים. הטיפולים הם טיפולים
אישיים, בהדמיה ייעוץ וליווי אישי, רפלקסולוגיה עיסויים איזון אנרגטי, נרות הופי וארומאטרפיה.
בלה אשור מעבירה סדנאות מודעות המעניקות כלים והבנות באמצעות העמקת ההתבוננות
פנימה והבנת התהליכים שעוברים על האדם. התבוננות זו מאפשרת להתנהל מתוך בחירה
מודעת בכל המצבים שניקרים בחיי היום יום. סדנאות לתזונה מודעת – מה אנו אוכלים באמת.
עיקר העבודה מתמקדת בהגברת המודעות וההבנה שמעניקה כלים לחיים טובים יותר. בלה אשור
מייצרת ומשווקת שמנים ארומתרפיים מצמחי ארץ ישראל ומעבירה סדנאות והדרכות בתחום.
פרופיל מקצועי ואישי בפורטל אלטרנטיב-לי